România
Știri, articole și comentarii despre viața publică din România

Mircea Geoană face pași spre palatul Cotroceni

© Photo : Mircea GeoanăMircea Geoană
Mircea Geoană - Sputnik Moldova, 1920, 23.06.2023
Abonare
Mircea Geoană își conturează tot mai mult un discurs electoral, semn că se pregătește pentru prezidențialele din 2024. Geoană a ținut la Oradea o conferință în care anunță că România este în pragul apocalipsei. Din vina...elitei politice.
BUCUREȘTI, 23 iun -Sputnik. Mircea Geoană a afirmat că România a intrat în criză de timp pentru că, deşi are "şansa unui deceniu unic, de mari transformări", ţara se zbate încă la periferia Europei, a ajuns la un "punct critic", iar dacă elitele politice nu înţeleg acest lucru, "toţi românii, vor da de pământ cu actualul sistem politic”.
Desigur, discursul a avut și momentul liric în care fiul generalului de Securitate Geoană a vorbit despre cum România a ieșit acum 30 de ani din ”întuneric” și, prin subordonarea țării intereselor Washingtonului și Bruxellesului ar fi „intrat în lumină”.
Secretar general adjunct al NATO, Mircea Geoană nu are niciun scrupul din a folosi NATO ca platformă electorală.Acesta a subliniat faptul că România şi ceilalţi 30 de aliaţi din NATO sunt extrem de uniţi în a ajuta Ucraina.
”Ar fi foarte bine să vorbim cu companiile noastre, cu porturile noastre - România este al cincilea producător de nave din Europa - să încercăm să găsim relaţii şi pe plan de investiţii, de reconstrucţie. Şi mai este un lucru important pentru noi: dacă Ucraina reuşeşte - şi va reuşi - şi Republica Moldova are o şansă mai bună să evadeze din acea capcană a geografiei şi istoriei de până acum”, a mai declarat Geoană.
Astfel, Geoană transformă și planurile mai mult sau mai puțin utopice ale Occidentului colectiv cu privire la așa numita reconstrucție a Ucrainei, într-o platformă electorală în ...România.
Fluxul de știri
0