Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Macron a discutat cu prim-ministrul chinez despre conflictul din Ucraina

© AFP 2024 / PHILIPPE WOJAZEREmmanuel Macron
Emmanuel Macron - Sputnik Moldova, 1920, 23.06.2023
Abonare
FP: Macron a discutat cu premierul chinez Li Qiang despre situația din Ucraina și Taiwan
CHIȘINĂU, 23 iun - Sputnik. Președintele francez Emmanuel Macron a discutat despre conflictul din Ucraina și despre situația din Taiwan în timpul discuțiilor bilaterale cu premierul chinez Li Qiang, a informat Agence France-Presse , făcând trimitere la un comunicat emis de Palatul Elysee.
Părţile au avut o întâlnire în marginea summitului privind un nou pact financiar între ţările din Nord şi Sud, la Paris .
„Discuțiile au vizat situația din Ucraina, precum și relațiile dintre cele două părți ale strâmtorii Taiwan”, transmite agenția.
Macron a reamintit, de asemenea, Chinei „responsabilitatea specială” pe care o are în ceea ce privește combaterea schimbărilor climatice, menționând necesitatea de a lucra împreună cu Beijingul pentru conservarea biodiversității și securitatea alimentară.
Macron a reamintit, de asemenea, „așteptările Franței în ceea ce privește accesul la piața chineză”, a spus biroul președintelui.
Premierul chinez Li Qiang a plecat în primul său turneu în străinătate după ce a fost ales duminică șef al guvernului și va efectua vizite oficiale în Germania și Franța în perioada 18-23 iunie. Purtătorul de cuvânt al Ministerului chinez de Externe Wang Wenbin a declarat că alegerea Germaniei și Franței ca țări pentru prima vizită externă a lui Li Qiang după preluarea mandatului arată cât de multă importanță acordă Beijingul relațiilor cu Berlinul și Parisul .
Fluxul de știri
0