Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Biden aruncă în aer eforturile SUA de a se împăca cu China

© AP Photo / Evan VucciJoe Biden
Joe Biden - Sputnik Moldova, 1920, 23.06.2023
Abonare
Tensiunile dintre SUA și China se accentuează, declarațiile lui Joe Biden cu privire la omologul său chinez, sabotând eforturile diplomației americane de a deschide canale de comunicare stabile între Washington și Beijing.
BUCUREȘTI, 23 iun- Sputnik. Președintele american Joe Biden consideră că declarațiile sale conform cărora președintele chinez Xi Jinping ar fi un „dictator”, nu subminează eforturile de normalizare a relațiilor dintre SUA și China.
Ambasadorul Chinei la Washington a protestat împotriva remarcilor făcute miercuri de către preşedintele Joe Biden în legătură cu conducătorul chinez Xi Jinping, iar ambasada sa a declarat că SUA ar trebui să acţioneze imediat pentru a anula impactul negativ sau să suporte toate consecinţele pentru aceasta.
Indignarea Chinei a fost suscitată de o remarcă a lui Joe Biden, care s-a referit la Xi Jinping ca la un „dictator”, la un eveniment de colectare de fonduri marţi, o reacţie neaşteptată la doar o zi după ce secretarul de stat american Antony Blinken şi-a încheiat vizita la Beijing, efectuată cu scopul de a stabiliza relaţiile între cele două superputeri.
Un comunicat al ambasadei Chinei la Washington emis joi dimineaţă a indicat că ambasadorul Chinei, Xie Feng, a „făcut serioase demersuri şi proteste vehemente” pe lângă înalţi responsabili ai Casei Albe şi ai Departamentului de Stat american miercuri.
„Guvernul şi poporul chinez nu acceptă nicio provocare politică împotriva liderului suprem al Chinei şi vor răspunde cu hotărâre”, se arată în comunicat.
Fluxul de știri
0