Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Apar deja la graniţe. Netanyahu, despre o nouă amenințare din cauza Ucrainei

© AP Photo / Gali Tibbon/Pool Israeli Prime Minister Benjamin Netanyahu chairs the weekly cabinet meeting at the Prime Minister's office in Jerusalem, Sunday, April 15, 2018
Israeli Prime Minister Benjamin Netanyahu chairs the weekly cabinet meeting at the Prime Minister's office in Jerusalem, Sunday, April 15, 2018 - Sputnik Moldova, 1920, 23.06.2023
Abonare
Prim-ministrul Netanyahu: Israelul vede deja arme occidentale transferate în Ucraina la granițele sale
CHIȘINĂU, 23 iun - Sputnik. Armele occidentale furnizate Ucrainei apar la granițele israeliene, a declarat premierul Benjamin Netanyahu într-un interviu pentru The Jerusalem Post ."
"De asemenea, ne temem că orice sisteme pe care le dăm Ucrainei vor fi folosite împotriva noastră, deoarece ar putea cădea în mâinile Iranului <...>. Și, apropo, aceasta nu este o posibilitate teoretică. Acest lucru s-a întâmplat cu adevărat cu Occidentul,... arme antitanc, pe care le găsim acum la granițele noastre”, a spus premierul israelian.
În plus, el a numit un alt motiv pentru refuzul de a furniza arme Ucrainei aproape de granița militară cu Rusia. În special, Netanyahu a amintit că piloții israelieni zboară lângă cei ruși pe cerul Siriei.

Premierul a spus că, din motivele de mai sus, consideră corectă abordarea echilibrată a conflictului aleasă de Tel Aviv.
Fluxul de știri
0