România
Știri, articole și comentarii despre viața publică din România

Va antrena România piloți ucraineni pentru avioanele F16?

© Sputnik / Алексей ВитвицкийAvioane F-16
Avioane F-16 - Sputnik Moldova, 1920, 22.06.2023
Avioane F-16
Abonare
O investigație jurnalistică găzduită de ”Politico” trage concluzia că România va putea găzdui antrenarea de către NATO a piloților ucraineni pentru avioanele F16.
BUCUREȘTI, 22 iun -Sputnik. ”România este unul dintre locurile pe care coaliția le analizează pentru a găzdui antrenamente” au declarat, sub protecția anonimatului, mai mulți oficiali occidentali, citați de prestigioasa revistă Politico.
La rândul lor, întrebați de Politico dacă sunt în curs de negocieri pentru instruirea piloților americani, oficiali de la Ministerul roman al Apărării nu au putut nici să confirme, nici să infirme.
Au preferat să transmită un mesaj lozincă, că România ”salute inițiativa de a stabili o coaliție a aliaților NATO pentru a asigura pregătirea piloților pentru avioanele F16”.
Acest lucru nu va presupune și livrarea de avioane F16 regimului de la Kiev, precizează publicația.
Un purtător de cuvânt al Ministerului olandez al Apărării a spus doar că partenerii lucrează la înființarea unui centru de antrenament F 16. ”Livrarea de F16 nu este la masa discuțiilor acum. Ne străduim să începem antrenamentul pe F16 cât mai curând posibil”, a transmis purtătorul de cuvânt, care a subliniat că livrarea necesită un proces decisional separat.
Fluxul de știri
0