România
Știri, articole și comentarii despre viața publică din România

Prima acțiune politică majoră a noului ministru de externe al României

© Photo : Ministerul Afacerilor Externe al RomânieiParticiparea ministrului afacerilor externe Luminița Odobescu la Conferința privind reconstrucția Ucrainei de la Londra
Participarea ministrului afacerilor externe Luminița Odobescu la Conferința privind reconstrucția Ucrainei de la Londra - Sputnik Moldova, 1920, 22.06.2023
Abonare
Noul ministru de externe al României a avut prima activitate majoră în această calitate: participarea la conferința de susținere a Ucrainei ce se desfășoară la Londra între 21 și 22 iunie.
BUCUREȘTI, 22 iun -Sputnik. Prima acțiune diplomatică a Luminiței Odobescu, noul ministru de Externe: a dat asigurări că România va susține neabătut regimul de la Kiev și se va implica cu eforturi în reconstrucția țării după război.
Noul ministru a participat la Londra la Conferința privind reconstrucția Ucrainei. În contextul participării la conferinţă, ministrul român a avut o întrevedere cu omologul ucrainean, Dmitro Kuleba.
Luminiţa Odobescu a reconfirmat, în acest context, „sprijinul deplin şi neabătut al României pentru integrarea europeană şi euroatlantică a Ucrainei”, informează MAE.
Ministrul a abordat şi problema respectării integrale a drepturilor persoanelor aparţinând minorităţii române din Ucraina şi a punctat importanţa angajării celor două state într-un ”dialog susţinut” pe acest subiect.
Cu alte cuvinte, mesajul primei acțiuni internaționale a Luminiței Odobescu a fost acela că politica externă a României va rămâne exact la fel ca în timpul mandatului predecesorului ei, Bogdan Aurescu.
Fluxul de știri
0