Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

India devine un actor important pe piața petrolului

© Sputnik / Vitaly Timkiv / Accesați arhiva multimediatanker petrolier
tanker petrolier - Sputnik Moldova, 1920, 22.06.2023
tanker petrolier
Abonare
Când doi se ceartă, al treilea câștigă. India devine un actor tot mai important pe piața petrolieră mondială, mai ales pe fundalul războiului economic declanșat de Occidentul colectiv contra Rusiei.
BUCUREȘTI, 22 iun -Sputnik. India atinge niveluri record la importurile de petrol din Rusia, țițeiul rusesc rafinat în India urmând să fie preluat ulterior de alte piețe, inclusiv piețele țărilor care au aplicat sancțiuni în ceea ce privește importurile de petrol din Federația Rusă.
India, al treilea mare consumator şi importator de petrol din lume, cumpără peste 80% din petrol de pe pieţele externe. După ce Occidentul a impus sancţiuni Rusiei în urma invadării Ucrainei, rafinăriile din India s-au axat pe procesarea ţiţeiului rusesc.
În mai, aproximativ 40% din ţiţeiul importat de India a provenit din Rusia, în timp ce importurile din Irak s-au situat la cel mai scăzut nivel din ultimii trei ani, iar cele din Arabia Saudită la cel mai redus nivel din septembrie 2021.
Petrol - Sputnik Moldova, 1920, 03.06.2023
Internațional
India sporește importurile de petrol rusesc
Fluxul de știri
0