Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Fracțiunea parlamentară a Partidului „Șor” a fost dizolvată

© Sputnik / OsmatescoЗаседание парламента Молдовы 26 мая 2023
Заседание парламента Молдовы 26 мая 2023 - Sputnik Moldova, 1920, 22.06.2023
Abonare
Legislativul de la Chișinău a adoptat o decizie prin care fracțiunea parlamentară a partidului „Șor” este dizolvată
CHIȘINĂU, 22 iun - Sputnik. Fracțiunea parlamentară a Partidului „Șor” din Republica Moldova a fost dizolvată. Decizia a fost adoptată de Legislativ, după ce Curtea Constituțională (CC) a declarat neconstituțională formațiunea.
Recent, Curtea Constituțională a decis ca fiind neconstituțional Partidul Politic „Șor” după ce procesul de examinare a fost inițiat în baza unei sesizări depusă de către reprezentantul Guvernului. Conform hotărârii CC, formațiunea se consideră dizolvată și nici un act al partidului emis după pronunțarea hotărârii Curții nu are valoarea juridică.
În continuare, conform procedurilor, Ministerul Justiției va desemna o comisie de lichidare a partidului, care va întreprinde toate măsurile necesare pentru lichidarea și radierea acestuia din registrul de stat al persoanelor juridice.
Totodată, deputații Partidului Politic „Șor” vor continua să-și exercite mandatele în calitate de deputați independenți, fără dreptul de a se afilia la alte fracțiuni parlamentare, la fel și aleșii locali.
Fluxul de știri
0