Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Ce riscă politicianul care l-a comparat pe Erdogan cu Ceaușescu

© Sputnik / Павел Бедняков / Accesați arhiva multimediaПредвыборная агитация в Турции
Предвыборная агитация в Турции - Sputnik Moldova, 1920, 22.06.2023
Abonare
Împotriva liderului principalului partid de opoziție din Turcia și fostului candidat la președinție Kemal Kılıçdaroğlu au fost intentata peste 25 de procese de judecată.
CHIȘINĂU, 22 iun - Sputnik. Principalul rival al lui Erdogan la alegerile din mai riscă până la 110 ani de închisoare, scrie Cumhuriyet.
28 de procese au fost intentate împotriva lui Kemal Kılıçdaroglu, dintre care majoritatea sunt intentate chiar de Erdogan. Multe au fost depuse în urmă cu câțiva ani, mai ales pentru acuzații de calomnie (de exemplu, pentru că Kılıçdaroğlu l-a comparat pe Erdoğan cu Gaddafi și Ceaușescu).
Problema lui Kılıçdaroğlu constă în faptul că el a fost membru al Parlamentului turc, dar nu a intrat în noua sa componență și acum nu mai are imunitate parlamentară.
Un oficial electoral arată un buletin de vot care îi înfățișează pe cei doi candidați, Recep Tayyip Erdogan (S) și Kemal Kilicdaroglu la o secție de votare din Ankara. - Sputnik Moldova, 1920, 28.05.2023
Galerie foto
Turul doi al alegerilor prezidențiale din Turcia
Fluxul de știri
0