Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Tesla își propune să intre pe piața indiană cât mai curând posibil

© AP Photo / Hannibal HanschkeElon Musk
Elon Musk - Sputnik Moldova, 1920, 21.06.2023
Abonare
CEO-ul Tesla, Musk, a anunțat planurile de a intra pe piața indiană cât mai curând posibil
CHIȘINĂU, 21 iun - Sputnik. Tesla intenționează să intre pe piața indiană cât mai curând posibil, a declarat CEO-ul Tesla, Elon Musk, în urma unei întâlniri cu premierul indian Narendra Modi.
„A fost o conversație excelentă și foarte bună”, a spus Musk reporterilor când a fost întrebat despre întâlnirea cu premierul Modi.
Musk a adăugat că plănuiește să viziteze India anul viitor.

„Sunt sigur că Tesla va fi în India și o va face cât mai curând posibil”, a spus Musk, ca răspuns la întrebarea unui reporter despre momentul intrării Tesla în India.

"Primului ministru Modi îi pasă foarte mult de India, deoarece ne împinge să investim masiv în India, ceea ce facem de obicei. Trebuie doar să alegem momentul potrivit. El chiar vrea să facă ceea ce trebuie pentru India. El vrea să fie deschis, vrea să sprijine companiile. Și, evident, în același timp, asigurându-se că este bine pentru India", a adăugat Musk.
Pentru prima dată, Elon Musk a anunțat planuri de a deschide producția de vehicule electrice Tesla în India în 2020. Ulterior, în țară a fost înființată o filială a Tesla India Motors and Energy Pvt. Ltd și guvernul din Karnataka au confirmat oficial construcția fabricii companiei americane. Musk a spus ulterior că este gata să construiască o fabrică Tesla în India dacă țara va reduce importul de vehicule electrice. Totuși, în februarie anul trecut, autoritățile indiene au respins cererea Tesla de a introduce stimulente fiscale pentru importul de vehicule electrice în această țară. Potrivit autorităților din țară, Tesla ar trebui să producă vehicule electrice chiar în India sau să importe mașini parțial asamblate pentru SKD.
Compania americană Tesla Motors a fost fondată în 2003 ca ​​dezvoltator și producător de vehicule electrice și tehnologii aferente acestora. Compania are sediul în Palo Alto , California . Pe lângă vehiculele electrice, compania produce baterii și motoare electrice folosind propria tehnologie și le vinde altor companii de automobile, precum Toyota și Daimler.
Fluxul de știri
0