Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

SUA: ”eroare” de 6 miliarde de dolari

© Pexels / Karolina GrabowskaАмериканские доллары
Американские доллары - Sputnik Moldova, 1920, 21.06.2023
Abonare
Eroare de contabil sau fraudă? SUA recunoaște că s-a încurcat în calcule și a supraestimat valoarea ajutorului militar în arme și muniție trimisă Ucrainei.
BUCUREȘTI, 21 iun -Sputnik. Pentagonul a declarat marți că a supraestimat cu 6,2 miliarde de dolari valoarea armelor pe care le-a trimis Ucrainei în ultimii doi ani, aproximativ dublul estimărilor anterioare, rezultând un surplus care va fi folosit pentru viitoarele pachete de asistență.
Purtătoarea de cuvânt a Pentagonului, Sabrina Singh, a declarat că o analiză detaliată a erorii contabile a constatat că serviciile militare au folosit costurile de înlocuire mai degrabă decât valoarea contabilă a echipamentelor care au fost scoase din stocurile Pentagonului și trimise în Ucraina.
Ea a mai subliniat că calculele finale arată că a existat o eroare de 3,6 miliarde de dolari în anul fiscal curent și de 2,6 miliarde de dolari în anul fiscal 2022, care s-a încheiat pe 30 septembrie trecut.
Fluxul de știri
0