Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Rusia, Turcia şi Iranul continuă eforturile de normalizare a relațiilor Ankara-Damasc

© Photo : Facebook / Russian Foreign Ministry - МИД РоссииФлаг России и Турции
Флаг России и Турции - Sputnik Moldova, 1920, 21.06.2023
Abonare
Rusia, Turcia și Iranul vor continua eforturile active pentru a pregăti un plan pentru normalizarea relațiilor dintre Ankara și Damasc, potrivit declarației comune a celor trei țări, emise miercuri.
BUCUREŞTI, 21 iun – Sputnik.Părțile au organizat marți consultări constructive în formatul Astana, între miniștrii adjuncţi de Externe, în capitala Kazahstanului. Ei au discutat despre pregătirea unei foi de parcurs pentru restabilirea relațiilor dintre Turcia și Siria, în coordonare cu activitatea ministerelor Apărării și a serviciilor speciale din cele patru țări.
„[Părțile] au subliniat importanța de a continua eforturile active în acest domeniu, pentru îndeplinirea acordurilor la care s-a ajuns la ședințele cvadripartite, ale miniștrilor de Externe, de la Moscova, din 10 mai 2023, și ale miniștrilor Apărării, din 25 aprilie 2023”, se precizează în declaraţia comună, citată de Sputnik Internaţional.
În perioada 20-21 iunie, capitala Kazahstanului găzduiește a 20-a rundă a discuțiilor din Astana la nivelul miniștrilor adjuncţi de Externe.
Fluxul de știri
0