Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

China și-a exprimat speranța ca Germania să își apere independența

© AP Photo / Markus SchreiberBundestag, Germania, drapel
Bundestag, Germania, drapel - Sputnik Moldova, 1920, 21.06.2023
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Premierul Li: Beijingul speră că Germania își va apăra independența
CHIȘINĂU, 21 iun - Sputnik.Partea chineză speră că Germania își va susține cu fermitate independența și încrederea în sine și va rezolva problemele existente cu privire la principiile spiritului relațiilor tratate, a declarat marți premierul Li Qiang în timpul discuțiilor cu cancelarul german Olaf Scholz.
Marți, Li Qiang a purtat discuții cu Olaf Scholz la Berlin . În timpul discuțiilor, premierul Consiliului de Stat al Republicii Populare Chineze a remarcat că cooperarea economică și comercială chinezo-germană se dezvoltă de mai bine de jumătate de secol și nu a fost ușor să se obțină realizările de astăzi, care au adus beneficii tangibile popoarelor celor două ţări.
„Sperăm că partea germană va continua să mențină o minte deschisă, să susțină independența și autonomia și să rezolve în mod corespunzător problemele relevante pe baza principiilor regulilor internaționale și a spiritului relațiilor tratate”, a declarat Ministerul chinez de Externe, citat de Li Qiang. Miercuri.
Li Qiang a subliniat, de asemenea, necesitatea de a consolida cooperarea în gestionarea economiei globale, de a asigura stabilitatea lanțurilor internaționale de producție și de aprovizionare și de a ajuta economia mondială să se redreseze cât mai curând posibil.
„În mediul actual, China și Germania ar trebui să coopereze mai strâns pentru a aduce contribuții mai mari la pacea și dezvoltarea mondială, să joace rolul de „stabilizator” într-o situație instabilă și să accelereze construirea unei comunități cu un viitor comun pentru omenire. ", a spus Li Qiang.
Potrivit Ministerului chinez de Externe, părțile au făcut schimb de opinii și asupra chestiunilor internaționale și regionale de interes reciproc.
Premierul chinez Li Qiang a mers în primul său turneu în străinătate după ce a fost ales duminică șef al guvernului și va efectua vizite oficiale în Germania și Franța în perioada 18-23 iunie .
Purtătorul de cuvânt al Ministerului chinez de Externe Wang Wenbin a declarat că alegerea Germaniei și Franței ca țări pentru prima vizită externă a lui Li Qiang după preluarea mandatului arată cât de multă importanță acordă Beijingul relațiilor cu Berlinul și Parisul .
Fluxul de știri
0