Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Biden l-a numit dictator pe Xi Jinping

© Sputnik / Stringer / Accesați arhiva multimediaЕжегодное обращение президента США Байдена к конгрессу
Ежегодное обращение президента США Байдена к конгрессу - Sputnik Moldova, 1920, 21.06.2023
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Președintele SUA Biden îl numește pe Xi Jinping dictator din cauza incidentul cu balonul chinez doborât deasupra Statelor Unite
CHIȘINĂU, 21 iun Sputnik. Președintele american Joe Biden l-a numit dictator pe președintele chinez Xi Jinping din cauza incidentul cu balonul chinez doborât deasupra Statelor Unite, a raportat Reuters .
Șeful Casei Albe, vorbind în ajun la un eveniment din California , a spus că motivul pentru care liderul chinez a fost „foarte supărat” când SUA a doborât „acest balon cu echipament de spionaj” a fost pentru că Xi Jinping „nu știa” că el ( balon. - Aprox. ed.) era acolo. "
"Este o mare rușine pentru dictatori. Când nu știu ce s-a întâmplat. Nu ar fi trebuit să se întâmple acolo unde s-a întâmplat.
În același timp, cu doar o zi mai devreme, liderul american a spus că relațiile dintre Washington și Beijing sunt „pe drumul cel bun”, iar întâlnirea dintre secretarul de stat Anthony Blinken și Xi Jinping a dus la progrese.
Vizita șefului diplomației americane în China, care s-a încheiat luni, a fost prima călătorie a unui secretar de stat american în China în cinci ani, care a avut loc pe fundalul unei deteriorări semnificative a relațiilor dintre Beijing și Washington din cauza la o serie întreagă de probleme, inclusiv Taiwan, incidentul cu un balon chinez doborât deasupra Statelor Unite, precum și diferențele persistente în comerț și tehnologie.
Fluxul de știri
0