Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Biden l-a numit dictator pe Xi Jinping

© Sputnik / Stringer / Accesați arhiva multimediaЕжегодное обращение президента США Байдена к конгрессу
Ежегодное обращение президента США Байдена к конгрессу - Sputnik Moldova, 1920, 21.06.2023
Abonare
Președintele SUA Biden îl numește pe Xi Jinping dictator din cauza incidentul cu balonul chinez doborât deasupra Statelor Unite
CHIȘINĂU, 21 iun Sputnik. Președintele american Joe Biden l-a numit dictator pe președintele chinez Xi Jinping din cauza incidentul cu balonul chinez doborât deasupra Statelor Unite, a raportat Reuters .
Șeful Casei Albe, vorbind în ajun la un eveniment din California , a spus că motivul pentru care liderul chinez a fost „foarte supărat” când SUA a doborât „acest balon cu echipament de spionaj” a fost pentru că Xi Jinping „nu știa” că el ( balon. - Aprox. ed.) era acolo. "
"Este o mare rușine pentru dictatori. Când nu știu ce s-a întâmplat. Nu ar fi trebuit să se întâmple acolo unde s-a întâmplat.
În același timp, cu doar o zi mai devreme, liderul american a spus că relațiile dintre Washington și Beijing sunt „pe drumul cel bun”, iar întâlnirea dintre secretarul de stat Anthony Blinken și Xi Jinping a dus la progrese.
Vizita șefului diplomației americane în China, care s-a încheiat luni, a fost prima călătorie a unui secretar de stat american în China în cinci ani, care a avut loc pe fundalul unei deteriorări semnificative a relațiilor dintre Beijing și Washington din cauza la o serie întreagă de probleme, inclusiv Taiwan, incidentul cu un balon chinez doborât deasupra Statelor Unite, precum și diferențele persistente în comerț și tehnologie.
Fluxul de știri
0