Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

„Avem nevoie de Rusia, iar Rusia are nevoie de noi” - fost consilier al lui Reagan

© Sputnik / Anton Denisov / Accesați arhiva multimediaStandard of the President of the Russian Federation
Standard of the President of the Russian Federation - Sputnik Moldova, 1920, 21.06.2023
Abonare
SUA și Rusia trebuie să găsească o modalitate de a relua dialogul, deoarece relațiile bilaterale bune sunt vitale pentru ambele țări.
BUCUREŞTI, 21 iun – Sputnik. SUA și Rusia trebuie să găsească o modalitate de a relua dialogul, deoarece relațiile bilaterale bune sunt vitale pentru ambele țări, a declarat pentru RT Suzanne Massie, specialist în istoria rusească, fost consilier în administraţia lui Ronald Reagan în anii '80.
Massie, care se consideră că a avut un rol important în eforturile de a pune capăt Războiului Rece, a declarat marți că dorința ei este acum de a ajuta Washingtonul și Moscova să înceapă să dialogheze din nou. „Cred că noi [SUA] avem nevoie de Rusia, iar Rusia are nevoie de noi”, a argumentat Massie.
Cele două țări „ar trebui să găsească o modalitate de a reveni la dialog cu privire la altceva în afară de război”, a subliniat fostul consilier, referindu-se la conflictul din Ucraina. Rusia a descris conflictul din țara vecină drept un „război prin procură” purtat de americani și aliații lor împotriva Moscovei.
„Este mult mai ușor și mult mai ieftin [a dialoga] decât să folosești arme”, a adăugat fosta consilieră, de 92 de ani.
Massie, care a vizitat pentru prima dată Uniunea Sovietică în anii '60, a studiat despre Rusia și a scris pe acest subiect toată viața. Ea a descris Sankt Petersburg, unde deține un mic apartament, drept „o casă departe de casă”.
Savantul american a publicat cinci cărți despre Rusia, printre care „Țara păsării de foc: Frumusețea vechii Rusii”, despre care se spune că l-a impresionat pe președintele Reagan și i-a stârnit propriul interes pentru Rusia.
Fluxul de știri
0