Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Occidentul vede CSTO ca pe o amenințare pentru dominația sa în lume – Lavrov

© Russian Foreign Ministry / Accesați arhiva multimediaSerghei Lavrov
Serghei Lavrov - Sputnik Moldova, 1920, 20.06.2023
Abonare
Lavrov: Occidentul încearcă să dezbine CSTO pentru că vede în el o amenințare pentru dominația sa.
CHIȘINĂU, 20 iun – Sputnik. Occidentul vede în Organizația Tratatului de Securitate Colectivă (CSTO) o amenințare la adresa dominației sale pe arena internațională, iar în legătură cu asta el încearcă să rupă rândurile organizației, precum și să dezbine BRICS și SCO, le-a declarat jurnaliștilor ministrul de Externe al Federației Ruse, Serghei Lavrov, după întâlnirea șefilor delegațiilor care participă la reuniunea Consiliului miniștrilor de externe din țările CSTO cu președintele Belarusului Aleksandr Lukașenko, relatează RIA Novosti.
„Noi am menționat că această organizație, la fel ca și Organizația de Cooperare din Shanghai, ca și BRICS, sunt considerate de Occident drept amenințări la adresa dominației sale pe arena internațională, în calitate de centre în formare ale unei viitoare ordini mondiale multipolare, în care Occidentul vede o amenințare pentru interesele sale, hegemonia sa. Și în acest aspect, noi asistăm de asemenea la acțiunile disperate, agresive ale Occidentului în ceea ce privește dezbinarea rândurilor membrilor CSTO, la fel ca și rândurile BRICS, Organizației de Cooperare din Shanghai și alte structuri independente de el, inclusiv încercări de a recurge la metode lipsite de scrupule pentru a semăna discordie în relațiile dintre membrii Organizației Tratatului de Securitate Colectivă”, a subliniat ministrul.
Lavrov a mai menționat că părțile au avut o conversație de o oră și jumătate cu președintele Belarusului, Aleksandr Lukașenko, în timpul căreia el și-a expus aprecierile privind situația din lume, care sunt în concordanță cu acțiunile comune și determină dezvoltarea de mai departe a CSTO. Participanții la întâlnire au ajuns la concluzia că trebuie să opună rezistență acestei presiuni din partea Occidentului și să-și îndeplinească pe deplin obligațiile luate în cadrul uniunii, să consolideze solidaritatea.
Fluxul de știri
0