Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Nutriționist, despre băutura care ajută să facă față insomniei

© Sputnik / Rodion ProcaЧасы
Часы  - Sputnik Moldova, 1920, 20.06.2023
Abonare
Nutriționistul Matyskina a sfătuit să beim „lapte lunar” pentru a combate insomnia
CHIȘINĂU, 20 iun - Sputnik. În lupta împotriva insomniei, „laptele lunar” poate ajuta, spune nutriționistul Ekaterina Matyskina. Într-un interviu acordat radioului Sputnik, ea a explicat ce fel de băutură este și cum afectează organismul.
Blogurile recomandă adesea să bei „lapte lunar” pentru a îmbunătăți somnul, în timp ce popularizatorii băuturii susțin că a fost inventată de medicii indieni antici. Compoziția produsului poate diferi în funcție de la țara în care locuiește autorul rețetei și de preferințele sale personale. Versiunile rusești ale băuturii se bazează pe lapte cald, miere și scorțișoară.
Proteinele conținute într-un astfel de amestec pot avea într-adevăr un efect calmant și relaxant, a spus Ekaterina Matyskina, membră a comunității dieteticienilor ruși și a Asociației Nutriționiștilor.
„Baza băuturii este laptele cald. Componenta sa proteică ne poate face cu adevărat să simțim că ne relaxăm și ne calmăm”, a spus ea.
Potrivit nutriționistului, laptele vegetal poate fi folosit și pentru a face lapte lunar, atâta timp cât nu conține cantități excesive de carbohidrați și grăsimi.
"Laptele de banane nu este potrivit pentru că conține mult zahăr. Laptele de orez este făcut din orez alb simplu, cu conținut scăzut de fibre și este perceput și de organismul nostru ca un set de carbohidrați simpli. Laptele de nuci conține o cantitate mare de grăsime care ia un timp foarte lung de procesat și poate crea o încărcare suplimentară asupra ficatului și vezicii biliare”, a avertizat Matyskina.
Mierea nu este cel mai bun ingredient pentru un remediu pentru insomnie pentru că are multă glucoză, a continuat ea.

„Glucoza dă un val de energie. În consecință, mierea pentru majoritatea oamenilor este mai mult o poveste revigorantă decât una calmantă. Dar dacă o adăugați puțin, o linguriță, atunci nu vom simți excitația sistemului nervos”, a specificat Matyskina.

În loc de scorțișoară, un nutriționist recomandă suplimentarea laptelui lunar cu mentă, mușețel sau extract alimentar de lavandă. Aceste plante vor face din băutură un remediu mai eficient pentru insomnie, a spus ea.
Dacă aveți diabet sau sunteți alergic la miere, laptele lunar trebuie aruncat, a adăugat Matyskina. De asemenea, ea a sfătuit să limiteze utilizarea acestei băuturi la persoanele care doresc să scape de kilogramele în plus.
„Dacă nu există astfel de contraindicații, atunci puteți bea lapte lunar de două sau trei ori pe săptămână”, a concluzionat Ekaterina Matyskina într-un interviu pentru radioul Sputnik.
Fluxul de știri
0