Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Musk este de acord că obiectivele contraofensivei Kievului sunt sortite eşecului

© AP Photo / John RaouxИлон Маск
Илон Маск - Sputnik Moldova, 1920, 20.06.2023
Abonare
Elon Musk, CEO-ul Tesla și Twitter, a fost de acord cu un articol al investitorului și antreprenorului David Sacks, în care acesta vorbeşte despre eşuarea contraofensivei militare a Ucrainei împotriva Rusiei.
BUCUREŞTI, 20 iun – Sputnik. Sacks a postat marţi un articol pe Twitter, în care susţine că „devine clar că contraofensiva ucraineană nu reușește să îşi atingă niciunul dintre obiectivele sale declarate iniţial.” Pariul Washingtonului potrivit căruia Kievul va fi capabil să „recapete câștigurile teritoriale ale Rusiei, să taie podul terestru spre Crimeea” și să se angajeze în negocieri este un plan care nu va izbuti, a adăugat antreprenorul.
„Dimpotrivă, un impas este mai probabil sau chiar [scenariul] ca Rusia să preia mai mult teritoriu și să câştige războiul”, a adăugat acesta, potrivit RT.
El a asemănat situația din Ucraina cu campania militară americană din Afganistan, care s-a încheiat cu retragerea haotică a trupelor americane în 2020. „Merită să reamintim că publicul american a fost asigurat timp de două decenii că învingem în Afganistan”, a scris Sacks, adăugând că orice speranţă că armata locală va opune rezistenţă în faţa talibanilor s-a risipit în doar câteva săptămâni.
„Din păcate, se pare că ne îndreptăm către un tip de rezultat similar în Ucraina. Singura întrebare este când și cât timp va putea Biden perpetua un război proxy care ar fi putut fi ușor evitat”, a afirmat Sacks.
Musk a fost de acord cu articolul lui Sacks despre Ucraina, scriind pe Twitter: „Bine spus.”
Între timp, Sacher a evidenţiat noi dovezi, arătând că Moscova și Kievul ar fi putut ajunge la un acord chiar la începutul conflictului, anul trecut, referindu-se la un proiect de tratat privind neutralitatea și garanțiile de securitate pentru Ucraina, prezentate de președintele rus Vladimir Putin la începutul acestei săptămâni.
Totuşi, negocierile au încetat în primăvara lui 2022, după ce Ucraina a acuzat Rusia că a comis crime de război, afirmație pe care Moscova a negat-o vehement. Presupusele atrocități au fost descoperite după ce trupele ruse s-au retras din zonele din jurul Kievului, într-un „gest de bunăvoință”, potrivit Moscovei.
Trupele Kievului și-au lansat ofensiva mult așteptată la începutul lunii iunie, dar atacurile lor nu au dus la rezultate, potrivit Ministerului rus al Apărării, care, săptămâna trecută, a estimat pierderi din prima linie de partea Ucrainei de 7.500 de la începutul ofensivei. Între timp, Putin a susținut că Ucraina a pierdut până la 30% din echipamentele sale militare furnizate de Occident.
Fluxul de știri
0