Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Lavrov: confruntarea cu Occidentul deschide noi oportunități de cooperare pentru Rusia

© Russian Foreign Ministry / Accesați arhiva multimediaSerghei Lavrov
Serghei Lavrov - Sputnik Moldova, 1920, 20.06.2023
Serghei Lavrov
Abonare
Confruntarea cu țările occidentale a deschis noi oportunități de cooperare a Rusiei cu statele din alte regiuni precum Asia, Africa și America Latină.
BUCUREŞTI, 20 iun – Sputnik. Confruntarea cu țările occidentale a deschis noi oportunități de cooperare a Rusiei cu statele din alte regiuni precum Asia, Africa și America Latină, mai ales având în vedere rolul lor tot mai semnificativ pe arena internațională, a declarat luni ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov.
„Confruntarea cu statele neprietenoase a deschis noi oportunități de cooperare [pentru Rusia] în afara Occidentului istoric, cu parteneri din vecinătatea apropiată, din Asia, Africa, Orientul Mijlociu și America Latină”, a declarat Lavrov la o sesiune a Comisiei partidului de la conducere privind cooperarea la nivel internațional și sprijinul compatrioților din străinătate, adăugând că „este firesc ca acestor zone să li se acorde o atenție prioritară” datorită rolului lor în afacerile internaționale.
Moscova își va dezvolta propria agendă de politică externă și nu va fi integrată în sisteme și mecanisme axate pe „servirea intereselor altora”, a mai spus ministrul rus de Externe, citat de Sputnik Internaţional.
Totodată, Lavrov a adăugat că Rusia se va conduce după propriile priorități în activitatea sa pe arena internațională, respectând în același timp normele de drept internațional recunoscute universal în Carta ONU.
Fluxul de știri
0