Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Franța a livrat un sistem de apărare antiaeriană regimului Zelenski

Vladimir Zelenski - Sputnik Moldova, 1920, 20.06.2023
Abonare
Un sistem de apărare antiaeriană de tip Mamba, a fost livrat de guvernul francez, cu, foarte probabil, acordul statului italian, regimului Zelenski.
BUCUREȘTI, 20 iun -Sputnik. Președintele Macron a anunțat luni că Franța a livrat Ucrainei un sistem franco-italian de apărare antiaeriană terestră cu rază medie de acțiune, de tipul SAMP/T Mamba. Acesta este considerat a fi unul din vârfurile tehnicii de apărare antiaeriană de producție europeană.
Acesta fusese promis Kievului încă din luna februarie, ca parte a ajutorului militar acordat de Vestul colectiv Kievului.
Experții consideră că acest sistem ar fi mai eficient în interceptarea dronelor de atac, însă sistemul nu a trecut încă testul luptei.
Un sistem similar, de tip Mamba a fost deja desfășurat în ultimul an în România pentru a proteja portul extrem de strategic Constanța de la Marea Neagră și ca parte a ”consolidării flancului estic” al alianței NATO.
Fluxul de știri
0