Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Bruxellesul s-a supărat încă o dată pe Budapesta

© AFP 2024 / FRANCOIS WALSCHAERTSViktor Orban și Ursula von der Leyen
Viktor Orban și Ursula von der Leyen - Sputnik Moldova, 1920, 20.06.2023
Abonare
Conflictul diplomatic dintre UE și Ungaria stă să explodeze. După Kiev, și Bruxellesul cere explicații cu privire la participarea Ungariei la eliberarea prizonierilor de război ucraineni de etnie maghiară,din Rusia.
BUCUREȘTI, 20 iun -Sputnik. Principalul secretar de presă al Înaltului Reprezentant pentru Afaceri Externe și Politică de Securitate Comună, Peter Stano, a declarat acest lucru, ca răspuns la o declarație a Ministerului de Externe ucrainean potrivit căreia Ungaria deține 11 prizonieri de război ucraineni, care au fost scoși din Federația Rusă și nu permite accesul diplomaților ucraineni la ei.
„Rusia trebuie să respecte obligațiile care îi revin în temeiul dreptului internațional umanitar și să se asigure că prizonierii de război sunt tratați uman în toate circumstanțele, în conformitate cu Convențiile de la Geneva și nu le pune viața în pericol.
În ceea ce privește Ungaria, autoritățile sale ar trebui să explice detaliile și participarea lor la eliberarea cetățenilor ucraineni deținuți de Rusia ca prizonieri de război, precum și comunicarea Ungariei cu autoritățile ucrainene pe acest subiect”, a spus Stano.
Mai devreme, Ministerul Afacerilor Externe al Ucrainei a declarat că Ungaria deține 11 prizonieri de război ucraineni, de etnie maghiară, pe care i-a scos din Rusia fără știrea guvernului ucrainean sau a organizațiilor internaționale pentru drepturile omului.
Fluxul de știri
0