Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Navă de război rusească salvează zeci de pasageri din Grecia

© Sputnik / Alexandre Galpérine / Accesați arhiva multimediaLa frégate Amiral Gorchkov
La frégate Amiral Gorchkov - Sputnik Moldova, 1920, 19.06.2023
Abonare
O navă de război rusească a salvat zeci de oameni de pe un vas care transmitea semnale de urgenţă în apele teritoriale grecești, a informat Ministerul rus al Apărării.
BUCUREŞTI, 19 iun – Sputnik. Incidentul a avut loc noaptea și a implicat fregata Amiralul Gorshkov, se arată în comunicat. Aceasta escorta un transportator Pizhma din Marea Mediterană spre portul sirian Tartus, când a făcut o deviere de la rută pentru a ajuta un iaht, Avalon, care îşi pierduse propulsia.
Potrivit comunicatului, un total de 68 de persoane au fost salvate și transferate pe nava de marfă rusească. Convoiul rus a navigat apoi către insula grecească Kalymnos pentru a preda persoanele salvate către Garda de coastă a Greciei, potrivit RT.
Ministerul a spus că iahtul naviga sub steagurile Germaniei și Greciei.
Operațiunea militară specială a Rusiei în Ucraina, militari ruși - Sputnik Moldova, 1920, 17.06.2023
Editoriale
Modernizarea: cresc capacitățile armamentelor și a Forțelor Armate ale Rusiei
Fregata Amiralul Gorshkov este nava principală din clasa sa. Aceasta a fost lansată în 2010, comandată în 2018 și servește ca parte a Flotei ruseşti a Nordului. Anul trecut a atras atenția mass-mediei după ce a devenit prima navă de război dotată cu noi rachete hipersonice Zircon.
Miercurea trecută, o barcă de pescuit supraaglomerată s-a scufundat în largul coastei grecești, în timp ce transporta, după relatări, peste 600 de migranți din Libia. Mass-media locală a relatat mai multe zile despre dezastru, majoritatea pasagerilor rămânând dispăruţi și mulţi probabil au murit.
Activiștii pro-migranți au acuzat autoritățile grecești că nu au acționat suficient de repede, dar Garda elenă de coastă a susținut că persoanele de la bordul navei au respins asistența.
Fluxul de știri
0