Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Curtea Consituțională a decis ca fiind neconstituțional Partidul „Șor”

© Sputnik / Anatolii KiriakЗдание Конституционного суда Молдавии
Здание Конституционного суда Молдавии - Sputnik Moldova, 1920, 19.06.2023
Abonare
Astăzi, Curtea Consituțională de la Chișinău a decis ca fiind neconsituțională formațiunea politică de opoziție Partidul „Șor”
Partidul Șor a fost scos în afara legii. Magistrații Curții Constituționale de la Chișinău au decis că partidul de opoziție din Republica Moldova este neconstituțional.
Deputații Partidului Șor vor continua să activeze ca și deputați independenți, dar nu vor avea dreptul să adere la alte formațiuni
Curtea Constituțională a Moldovei a mai decis că reprezentanții și membrii Partidului „Șor”, care exercită mandate reprezentative în unitățile administrativ teritoriale de toate nivelurile, inclusiv în UTA Găgăuzia vor continua să-și exercite mandatele ca reprezentanți independenți, fără dreptul de a se afilia la alte fracțiuni.
În lumina deciziei de astăzi a Curții Constituționale prin care Partidul Șor a fost declarat neconstituțional, trebuie să recunoaștem că la fel de constituționale sunt și multe alte formațiuni politice, inclusiv PAS.
Dacă ar fi ca judecătorii Curții să măsoare cu aceeași măsură și activitatea partidului de guvernământ, atunci acesta tot ar fi trebuit să fie interzis, cel puțin pentru faptul că a pe 21 mai a organizat un miting de partid cu bani din bugetul de stat. Și acesta este doar un minuscul exemplu.
Fluxul de știri
0