Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Rusia va juca un rol major în securitatea energetică a Indiei

© AFP 2024 / SAJJAD HUSSAINIndian Oil
Indian Oil - Sputnik Moldova, 1920, 18.06.2023
Abonare
CEO-ul Indian Oil, Vinod Kumar, consideră că Rusia va juca un rol major în securitatea energetică a Indiei
CHIȘINĂU, 18 iun - Sputnik. India va crește în continuare importurile de petrol rusesc, iar în anul următor ponderea din volumul total importat va crește până la 30%, a declarat în cadrul SPIEF Vinod Kumar, director executiv al Indian Oil.
„Consumul de energie al Indiei constituie o treime din indicatorul global, așa că există un potențial uriaș ca acesta să crească în continuare. Conform prognozelor, cererea de petrol, gaze și benzină este de așteptat că se va tripla, iar Rusia va juca un rol major în acest sens.", - a spus el.
Potrivit rezultatelor publicate de OPEC în aprilie 2023, dar și în ultimele două luni anterioare, Rusia a devenit cel mai mare furnizor de petrol pentru China și India. După cum se menționează în raportul acestei organizații, Federația Rusă este lider în aprovizionarea cu petrol pentru a zecea lună consecutiv furnizând 43% din totalul importurilor acestor țări în aprilie. Iar, aproximativ 18% din importuri au fost furnizate de Irak și 15% de Arabia Saudită.
„Cota importurilor de țiței rusesc, care a fost mai mică de două procente în 2021-2022, a crescut de zece ori în 2023 la 20%. Aștept ca în perioada 2023-2024 să ajungă la 30 la sută”, a remarcat Kumar.
Fluxul de știri
0