Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Viktor Orban îl indică pe Soros ca vinovat pentru cotele de migranţi

© AFP 2024 / ATTILA KISBENEDEKViktor Orban
Viktor Orban - Sputnik Moldova, 1920, 17.06.2023
Abonare
Viktor Orban a arătat că imperiul Soros a ripostat printr-un puci şi a impus majorităţii ţărilor europene cota obligatorie de migranţi
Bruxelles, 17 iun – Sputnik. Referindu-se la proiectul UE privind cota obligatorie de migranţi, premierul ungar Viktor Orbán a spus că Ungaria şi Polonia au votat împotriva deciziei, “un aviz negativ temperat fiind exprimat de Slovacia, Bulgaria, Malta şi poate Lituania”, ceea ce înseamnă că mai multe ţări au arătat că nu sunt de acord.
În ultimii ani părea că atenţia factorilor de decizie de la Bruxelles poate fi deturnată de la distribuirea obligatorie a cotelor de migranţi spre protecţia frontierelor, “pentru că această situaţie nu poate fi rezolvată prin distribuirea migranţilor, ci prin apărarea frontierelor externe ale Europei”, a spus Orban.
În schimb, “acum apare dintr-o dată o decizie, asemenea unui puci, care spune că ţările care nu primesc migranţi vor fi obligate să o facă” şi se elaborează reglementări care rezervă Bruxelles-ului dreptul de a preciza câţi migranţi va distribui, a explicat el.
Există o legătură între faptul că “George Soros a predat recent conducerea imperiului său fiului său, care a spus că vrea să facă politică în mod mult mai direct în America şi în Europa” iar “imperiul Soros a şi lansat un contraatac”, a avertizat Orban.
Premierul a adăugat că “imperiul Soros a ripostat printr-o decizie foarte rapidă, asemenea unui puci, a impus majorităţii ţărilor europene această cotă obligatorie de migranţi”.
Premierul ungar a mai arătat că, de când a fost luată această decizie, “în lumea migranţilor s-a răspândit vestea, prin reţeaua imperiului Soros, că situaţia s-a schimbat, Europa îi aşteaptă”, astfel încât cei care trec ilegal frontiera au prins curaj, devenind tot mai agresivi la graniţa sudică a Ungariei.
Premierul a subliniat că “noi vrem să spunem doar că germanii ar trebui să aibă dreptate în Germania, iar ungurii în Ungaria, adică germanii să facă o politică migraţionistă aşa cum vor ei”. Dar Ungaria consideră că acest experiment este riscant, că apar numeroase necazuri în condiţiile în care vin migranţi în număr mare şi în mod ilegal, pe deasupra, dintr-o altă cultură, “iar noi nu vrem să ne asumăm acest risc”, a mai declarat Viktor Orban.
Fluxul de știri
0