Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Ungaria nu vrea cote obligatorii de migranţi

© AFP 2024 / FRANCOIS WALSCHAERTSViktor Orban și Ursula von der Leyen
Viktor Orban și Ursula von der Leyen - Sputnik Moldova, 1920, 16.06.2023
Abonare
Consilierul principal al lui Viktor Orban pe securitate spune că Ungaria va face totul pentru a împiedica cotele obligatorii de migranți
BUCUREȘTI, 16 iun – Sputnik. Guvernul ungar va continua să reprezinte poziţia populaţiei maghiare, confirmată prin referendum, va face tot ce îi stă în putinţă pentru a împiedica adoptarea cotei de migranţi – a declarat joi consilierul principal al prim-ministrului ungar pe probleme de securitate internă pe postul public.
În legătură cu decizia privind repartizarea obligatorie a refugiaţilor, adoptată recent la Bruxelles, György Bakondi a declarat că un pachet de măsuri referitor la migraţie şi la refugiaţi de asemenea anvergură va avea un impact pe termen lung asupra securităţii europene, asupra vieţii de zi cu zi a cetăţenilor Europei.
El a menţionat faptul că, deşi mulţi politicieni de stânga afirmă că nu este aşa şi că terorismul este o problemă minoră, în decurs de o săptămână au avut loc două crime grave legate de migranţi: una în Franţa şi cealaltă în Anglia.
Pachetul adoptat acum va avea un impact grav asupra securităţii publice, sistemului serviciilor sociale şi al sănătăţii publice, a declarat György Bakondi, adăugând că noul sistem de cote a fost votat în Consiliul de Interne “prin surprindere, abuzând de superioritatea de forţă, fără a ţine cont de interesele multor ţări şi ale unor state naţionale europene”.
El a afirmat şi că funcţionarii unui birou central din Bruxelles pot decide să transfere migranţii sosiţi ilegal spre ţări europene pe care ei le aleg, invocând faptul că cota nu este obligatorie, existând posibilitatea de a plăti, în locul acceptării migranţilor.
Guvernul ungar, aşa cum a făcut-o şi până acum, reprezintă poziţia poporului ungar, confirmată prin referendum, va face tot ce îi stă în putinţă pentru a împiedica adoptarea cotei de migranţi.
El a adăugat că vor fi căutate modalităţi pentru a împiedica punerea în aplicare a acestei măsuri grav dăunătoare şi periculoase.
Fluxul de știri
0