Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Raport: mai puțini milionari au părăsit Rusia decât se aștepta

© Sputnik / Alexey Suhorukov / Accesați arhiva multimediaRuble rusești
Ruble rusești - Sputnik Moldova, 1920, 16.06.2023
Abonare
Un raport privind migrația averilor private arată că mai puțini milionari decât se aștepta au părăsit Rusia în 2022.
BUCUREŞTI, 16 iun – Sputnik. China și Rusia au fost cele două țări care au înregistrat cel mai mare număr de milionari care au ieşit din ţară anul trecut, potrivit unui raport privind migrația averilor private, publicat marți.
Ţara aflată în top, China, a înregistrat 10.800 de persoane cu puternic potenţial financiar care s-au mutat în străinătate, în timp ce 8.500 de milionari au părăsit Rusia, care se află pe locul doi, a declarat Henley & Partners, cu sediul la Londra, o firmă specializată în rezidență și cetățenie prin investiții. Aceasta definește milionarii sau persoanele cu averi importante ca având o avere investibilă de 1 milion de dolari sau mai mult.
Numărul milionarilor care au părăsit Rusia s-a dovedit a fi de două ori mai mic decât se așteptase Henley & Partners, potrivit RT. În urmă cu un an, firma a declarat că țara sancționată va depăși ratingul său referitor la plecarea milionarilor, prezicând că 15.000 de persoane cu puternic potenţial financiar, sau 15% dintre cei bogați din Rusia, se vor reloca în străinătate în 2022.
Potrivit cotidianului în domeniul afacerilor Kommersant, rezultatul mai scăzut decât se aștepta ar putea fi atribuit sancțiunilor occidentale împotriva Moscovei, care au făcut ca multe programe de cetățenie și rezidență bazate pe investiții să nu mai fie disponibile pentru ruși, precum și restricțiilor interne, din cauza cărora relocarea este mai dificilă.
În același timp, potrivit Bloomberg, de la începutul operațiunii militare din Ucraina, miliardarii Rusiei au continuat să primească dividende, peste 10 miliarde de dolari revenind primilor cinci superbogați. Din cauza restricțiilor economice, cei mai mulți din aceşti bani pot fi reinvestiți doar în țară.
Printre cele mai populare destinații de relocare pentru milionari, Henley & Partners a menţionat Emiratele Arabe Unite, Australia, Singapore, Elveția și SUA.
Firma prezice că, în anul curent, alți 3.000 de milionari vor părăsi Rusia, iar țara va fi pe locul al patrulea în ratingul privind ieşirea milionarilor, după China, India și Marea Britanie.
Fluxul de știri
0