Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Webinar pentru profesorii de limba rusă: când va avea loc și cum ajungeți acolo

© Sputnik / Mihai CarausПервое сентября, русский лицей им. Пушкина в Новых Аненах
Первое сентября, русский лицей им. Пушкина в Новых Аненах - Sputnik Moldova, 1920, 15.06.2023
Abonare
Angajații Universității Prietenia Popoarelor din Rusia le vor vorbi profesorilor de rusă de peste hotare despre organizarea cursurilor de limba rusă ca limbă străină.
CHIȘINĂU, 15 iun – Sputnik. Din 24 iunie, profesorii de limba rusă din afara Rusiei vor putea participa la un seminar online gratuit al ”Rossotrudnichestvo”, care le va permite să-și perfecționeze abilitățile profesionale.
Tema - „Organizarea cursului de predare a limbii ruse ca limbă străină peste hotare”.
Pe parcursul unei săptămâni, angajații Universității Prietenia Popoarelor le vor vorbi specialiștilor de limba rusă de peste hotare despre particularitățile metodelor intensive de predare a limbii ruse, vor discuta problemele de actualitate legate de organizarea cursurilor și utilizarea resurselor educaționale electronice. Participanții se vor familiariza cu noile elaborări metodologice și literatura actuală pentru predarea limbii ruse.
Formatul desfășurării evenimentelor prevede webinarii online și alte forme de activitate care oferă posibilitatea accesului deplin la materiale educaționale, inclusiv în regim offline pe pagina proiectului. Webinariile de direcționare vor avea loc cu utilizarea serviciului Zoom.
În urma desfășurării evenimentelor metodologice, toți participanții vor primi certificate.
„Prin intermediul ”Rossotrudnichestvo” au loc multe evenimente pentru profesorii de limba rusă din străinătate, menite să le îmbunătățească nivelul de calificare”, a explicat șefa Catedrei limba rusă nr. 2 a Universității Prietenia Popoarelor, Marina Kunovski.
Participarea la evenimentele metodologice le va permite profesorilor de limba rusă din străinătate să-și perfecționeze abilitățile profesionale în orice moment convenabil pentru ei, asimilând toate modulele programului:
• „Specificul organizării cursurilor de instruire: cursuri de scurtă durată și intensive”;
• „Metode intensive de predare a limbii ruse”;
• „Literatura de studiu și metodică pentru instruirea în cadrul cursurilor și individual”;
• „Utilizarea surselor educaționale electronice la instruirea în cadrul cursurilor”.
Instruirea se va desfășura în trei torente: din 24 iunie până pe 1 iulie, din 9 până în 16 septembrie și, de asemenea, din 21 până în 28 octombrie.
După desfășurarea evenimentelor metodologice, toți participanții vor primi certificate.
Cererea pentru participare poate fi depusă în format electronic, completând formularul de înregistrare: https://forms.gle/VZejaQ2CmuybPmeb7. Pentru toate întrebările care vă interesează, vă puteți adresa la adresa de e-mail kursstudying@mail.ru.
Fluxul de știri
0