Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Szijjarto: Ungaria este pregătită de iarnă datorită gazului rusesc

© AP Photo / Ivan SekretarevHungarian Foreign Minister Peter Szijjarto
Hungarian Foreign Minister Peter Szijjarto - Sputnik Moldova, 1920, 15.06.2023
Abonare
Szijjártó a declarat că, datorită gazului din Rusia, Ungaria este mai bine pregătită pentru iarnă decât media țărilor europene.
CHIȘINĂU, 15 iun – Sputnik. Ungaria este mai bine pregătită pentru iarnă decât alte țări europene, datorită continuării livrărilor de gaze din Rusia, depozitele de gaze din Ungaria sunt umplute la 37%, iar indicatorul mediu pentru Europa constituie ceva mai mult de 21%, a declarat ministrul Afacerilor Externe și Relațiilor Economice Externe al Ungariei, Péter Szijjarto.
"Anul acesta, eforturile noastre de umplere a depozitele de gaze vor avea succes. Umplerea depozitelor de gaze ale Ungariei pentru iarnă se mișcă bine. Acum în ele este atâta gaz, încât am putea acoperi mai mult de 37% din consumul anual. În Europa, gradul de umplere a depozitelor acum abia depășește 21% față de consumul mediu european. Suntem mai pregătiți pentru iarnă decât media europeană. Orice fel de iarnă ar veni, mai rece sau mai caldă, Ungaria nu este amenințată de nici un fel de restricții privind utilizarea gazelor naturale”, a spus Szijjarto într-un mesaj video înregistrat în marja Forumului Economic Internațional de la Sankt Petersburg și postat pe Facebook*.
El a adăugat că „cooperarea energetică cu Rusia în sfera energetică va continua și în viitor, aceasta este o veste bună”. "Vestea bună este că aprovizionarea cu gaz a Ungariei este asigurată în principal prin gazoductul ”Turkish Stream”. Lucrările anuale de reparații au fost finalizate cu succes, la începutul săptămânii a fost reluată livrarea gazelor rusești prin gazoduct. Acum cantitatea de gaz furnizată a atins nivelul anterior al normei”, a spus șeful Ministerului ungar de Externe.
Forumul Economic Internațional de la Sankt Petersburg are loc în perioada 14-17 iunie. RIA Novosti este partenerul media și agenție Photo Host a forumului.
*Activitățile meta (rețelele sociale Facebook, Instagram) sunt interzise în Rusia ca extremiste
Fluxul de știri
0