România
Știri, articole și comentarii despre viața publică din România

România: diplomația românească devine serviciu de poliție politică

© Photo : Ministry of Foreign Affairs, RomaniaMAE al României
MAE al României - Sputnik Moldova, 1920, 15.06.2023
Abonare
Ministerul Afacerilor Externe a luat-o razna? Sau e o recunoaștere oficială că e doar o secție de poliție politică a unui serviciu secret? Diplomația românească va porni la vânătoare de ”delicte de opinie” pe internet.
BUCUREȘTI, 15 iun -Sputnik. Ministerul Afacerilor Externe (MAE), condus până de curând de liberalul Bogdan Aurescu, a demarat sâmbătă, 10 iunie, o licitație deschisă pentru achiziția unui sistem IT bazat pe algoritmi avansați de Inteligență Artificială pentru analizarea și verificarea conținutului online pentru a determina originea acestuia, în scopul detectării, analizării, identificării și combaterii dezinformării din mediul online în domeniile de responsabilitate ale MAE.
Contractul, cu o valoare estimată la peste 3,2 milioane de lei (fără TVA), este finanțat cu fonduri UE și ar urma să fie implementat în termen de 4 luni, potrivit datelor din Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP).
Contractul include și achiziția serviciilor de instruire aferente pregătirii personalului propriu în folosirea instrumentului IT dezvoltat.
În caietul de sarcini al licitației se menționează că procesul de colectare a datelor din surse de tip Facebook, Twitter etc. modulele de colectare a datelor trebuie să asigure un volum minim de 500GB date colectate pe lună, fără costuri suplimentare pentru MAE.
Fluxul de știri
0