Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

BRICS se consolidează ca o alternativă la Occidentul colectiv

© AP Photo / Eraldo PeresBRICS
BRICS - Sputnik Moldova, 1920, 15.06.2023
Abonare
Numărul țărilor care doresc să se alăture BRICS este în creștere, lista statelor care au făcut solicitări de aderare fiind de aproximativ 20. Anunțul a fost făcut la Moscova după ce și Egiptul și-a exprimat intenția oficială de aderare.
BUCUREȘTI, 15 iun -Sputnik. Viceministrul rus de externe, Serghei Ryabkov, a precizat pentru TASS că organizația reunește state care formează agenda în mod colectiv și nu se ghidează după principiul "stăpân - sclav", în care cineva dă tonul:
"Iar activitatea practică în formatul BRICS și volumul solid al documentelor comune deja adoptate reprezintă o confirmare clară exact a acestui mod de dezvoltare."
Ryabkov a adăugat că, la începutul lunii iunie, la Cape Town, miniștrii de externe ai statelor membre BRICS au discutat despre criteriile de aderare la organizație în formatul celor Cinci și în formatul celor Cinci plus Prietenii BRICS.
Chiar și președintele francez, Emmanuel Macron, și-a întrebat omologul sud-african dacă ar fi oportun să participe la summitul BRICS din august, ce va avea lor la Johannesburg, în Africa de Sud.
Fluxul de știri
0