Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Ţările de sacrificiu din NATO vor trimite trupe în Ucraina?

© AP Photo / Michael ProbstMilitari NATO
Militari NATO - Sputnik Moldova, 1920, 15.06.2023
Militari NATO
Abonare
Presa croată scrie că unele țări mai mici din NATO ar putea trimite trupe în Ucraina
BUCUREȘTI, 15 iun - Sputnik. NATO este gata să trimită cetățeni din țările mici și nu foarte importante din alianță ca carne de tun în Ucraina, scrie ediția croată a publicației Advance.
„Anders Fogh Rasmussen sugerează literalmente începutul intervenției militare a Alianței Nord-Atlantice în Ucraina și, chiar dacă întreaga NATO nu face acest pas, o coaliție de „voință” poate lua parte la conflictul armat, deoarece el spus”, spune materialul.
Autorul articolului susține că cuvintele fostului secretar general al NATO despre participarea directă a trupelor alianței în Ucraina indică faptul că Occidentul este gata să ia măsuri drastice pentru a-l „ajuta” pe președintele Volodymyr Zelensky după eșecurile Forțelor Armate din Ucraina.
În același timp, organizația știe deja pe cine va sacrifica pentru a încerca să atingă acest obiectiv.
„NATO va da undă verde, iar polonezii vor deveni carne de tun, a cărei lipsă poate apărea. Și apoi va fi trimisă la nevoie, alegând membri ai Alianței Nord-Atlantice de dimensiuni și semnificații mici”, a rezumat observatorul.
Anterior, fostul secretar general al NATO Anders Fogh Rasmussen a declarat că unele țări ale alianței, în mod individual, ar putea dori să trimită trupe în Ucraina dacă Kievul nu primește garanții reale la summitul de la Vilnius.
Fluxul de știri
0