Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Acord între Sri Lanka şi Rosatom pentru construirea unei centrale nucleare

© Sputnik / Alexei Danichev / Accesați arhiva multimediaEmblema corporației rusești ”Rosatom”
Emblema corporației rusești ”Rosatom” - Sputnik Moldova, 1920, 15.06.2023
Abonare
Sri Lanka a ajuns la un acord cu gigantul nuclear rus Rosatom pentru construirea unei centrale nucleare care ar putea funcţiona cu două reactoare și să genereze 300 de megawați de energie.
BUCUREŞTI, 15 iun – Sputnik.Sri Lanka a ajuns la un acord cu gigantul nuclear rus Rosatom pentru construirea unei centrale nucleare care ar putea funcţiona cu două reactoare și să genereze 300 de megawați de energie, a declarat miercuri ambasadorul Sri Lanka în Rusia, Janitha Abeywickrema Liyanage.
„Vom opta pentru o centrală nucleară... Există opțiuni de fapt... două surse, 300 de megawați”, a declarat Abeywickrema Liyanage pentru Sputnik, în cadrul Forumului Economic Internațional de la Sankt Petersburg.
Ambasadorul a spus că faptul de a avea propria sa centrală ar permite ţării insulare din Oceanul Indian să depășească criza energetică. Guvernul va accelera procesul de aprobare pentru a începe construcția în viitorul apropiat.
„Există o propunere și aprobare din partea cabinetului din Sri Lanka de a urma procedurile, iar Agenția Internațională pentru Energie Atomică o analizează acum și au înființat anumite grupuri de lucru. Rosatom a înființat patru grupuri de lucru în patru zone diferite”, a spus ambasadorul.
Fluxul de știri
0