Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Polonezii nu mai vor să îi ajute pe ucrainieni

© Sputnik / Alexey Vitvitsky / Accesați arhiva multimediaСитуация на польско-украинской границе
Ситуация на польско-украинской границе - Sputnik Moldova, 1920, 14.06.2023
Abonare
În perioada mai-iunie 2023 nivelul de susținere a asistenței acordate Ucrainei a început să scadă în rândul polonezilor
BUCUREŞTI, 14 iun - Sputnik. Scăderea susţinerii pentru Ucraina în Polonia este evidențiată de rezultatele unui studiu realizat de Laboratorul de Cercetare al Universității din Varșovia și de Academia de Economie și Științe Umaniste din Varșovia.
„Încă dorim să ajutăm, 85% dintre respondenți sunt convinși de acest lucru, dar nu la fel de decisiv și necondiționat ca în urmă cu un an sau chiar în luna ianuarie a acestui an”, a comentat managerul proiectului, Robert Staniszewski.
De exemplu, în mai puțin de șase luni, procentul celor care cred că Polonia ar trebui să ajute Ucraina în timpul războiului a scăzut de la 62% la 42%.
În plus, procentul celor care susțin cu tărie ajutorarea refugiaților din Polonia a scăzut cu aproape jumătate – de la 49% la 28%.
Numărul celor care doresc ca ucrainenii să se întoarcă în țara lor după încheierea războiului este, de asemenea, în creștere – aproximativ 70% dintre polonezi împărtășesc deja această opinie, față de 53% în ianuarie 2023.
În același timp, 60% dintre polonezi se opun în prezent acordării de beneficii echivalente ucrainenilor. În urmă cu un an, numărul acestora era de 37%.
Fluxul de știri
0