Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Seymour Hersh: Mai mult de jumătate din populația lumii sprijină Rusia

© Sputnik / Артем Кулекин / Accesați arhiva multimediaПразднование Дня России в Тирасполе
Празднование Дня России в Тирасполе - Sputnik Moldova, 1920, 13.06.2023
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Majoritatea oamenilor din întreaga lume sunt de partea Rusiei în legătură cu conflictul din Ucraina, în timp ce influența SUA pe arena internațională este în scădere.
BUCUREŞTI, 13 iun – Sputnik. Majoritatea oamenilor din întreaga lume sunt de partea Rusiei în legătură cu conflictul din Ucraina, în timp ce influența SUA pe arena internațională este în scădere, a declarat jurnalistul veteran Seymour Hersh.
„Procentul, în special în cazul țărilor africane și din Asia Centrală și Asia de Sud, al celor care au trecut de la o poziţie pro-America la una pro-Rusia este într-adevăr destul de dramatic”, a spus Hersh în timpul unui interviu cu George Galloway, care a fost publicat duminică pe YouTube.
„Mult mai mult de jumătate din populația lumii sprijină Rusia în acest război și nu SUA. Nu a fost niciodată așa”, a spus Hersh, potrivit RT.
Washingtonul „și-a pierdut atât de mult credibilitatea în întreaga lume” pe fondul conflictului din Ucraina, a spus jurnalistul laureat al Premiului Pulitzer, care a revenit în centrul atenției în februarie după publicarea unui raport-bombă, în care a acuzat SUA că au sabotat conductele Nord Stream. Washingtonul a respins raportul ca fiind „ficțiune complet falsă”.
Potrivit lui Hersh, un semn al scăderii influenței SUA este apropierea dintre foștii rivali Arabia Saudită și Iran, proces care a început în martie.
„S-a întâmplat… din cauza Ucrainei și a antipatiei față de război” și a fost o „lovitură mare” pentru oamenii din administrația Biden, care „urasc” Iranul, a adăugat jurnalistul.
Ca urmare a reluării legăturilor dintre Teheran și Riad, „va avea loc o înţelegere în Yemen pe care noi – în America – nu am putea să o obţinem niciodată. Suntem înlăturaţi”, a adăugat jurnalistul de 86 de ani.
Sondajele arată că sprijinul pentru implicarea Washingtonului în Ucraina este în scădere în SUA, pe măsură ce oamenii devin tot mai îngrijorați de costul economic, a adăugat Hersh.
„America a cheltuit aproximativ 140 de miliarde de dolari pentru acest război, într-un moment în care 15 milioane de americani au fost suspendați de la asistența medicală gratuită de către această administrație. Adică, ceea ce se întâmplă în America este pur și simplu scandalos”, a adăugat el.
Jurnalistul și-a exprimat convingerea că mult aşteptata contraofensiva a Ucrainei este „condamnată la eșec”, deoarece unitățile militare ale Kievului au pregătire diferită, arme și comandanți diferiţi și par a fi incapabile să lucreze împreună în mod eficient.
Președintele american Joe Biden consideră că conflictul din Ucraina „reprezintă un bilet către a fi reales. Și mi se pare că avem niște probleme politice serioase aici, în America”, a prezis Hersh.
Fluxul de știri
0