Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Primul transport de petrol rusesc a fost livrat Pakistanului

© Sputnik / Evgeny Biyatov / Accesați arhiva multimediaExploatarea zăcămintelor de petrol
Exploatarea zăcămintelor de petrol - Sputnik Moldova, 1920, 13.06.2023
Abonare
Prima încărcătura de petrol rusesc a ajuns în portul pakistanez Karachi a fost descărcată pe 12 iunie
BUCUREŞTI, 13 iun – Sputnik. La sfârșitul lunii martie, Ministerul rus de Externe a menţionat că se fac eforturi de către companiile rusești și pakistaneze în problema livrărilor de petrol rusesc.
În special, au încheiat acorduri preliminare cu privire la prețul petrolului și au discutat despre livrarea unui transport pilot de petrol.
Primul lot de petrol rusesc a ajuns în portul pakistanez Karachi fost descărcat pe 12 iunie, potrivit Sputnik Internaţional.
„Mi-am îndeplinit încă o promisiune față de ţara mea. Mă bucur să anunț că prima încărcătură rusească de țiței la preț redus a sosit în Karachi și mâine va începe descărcarea petrolului”, a anunţat Sharif pe Twitter, adăugând că țara sa se îndreaptă către „prosperitate, creștere economică și securitate energetică și accesibilitate”, a declarat premierul pakistanez Shehbaz Sharif.
Premierul a adăugat că aceasta a fost „prima marfă petrolieră rusească către Pakistan”, ceea marchează începutul unei noi relații între Islamabad și Moscova.
Fluxul de știri
0