România
Știri, articole și comentarii despre viața publică din România

Președintele Klaus Iohannis l-a desemnat premier pe Marcel Ciolacu

© Photo : Administrația PrezidențialăPreședintele României Klaus Iohannis îl desmnează la funția de premier pe Marcel Ciolacu
Președintele României Klaus Iohannis îl desmnează la funția de premier pe Marcel Ciolacu - Sputnik Moldova, 1920, 13.06.2023
Președintele României Klaus Iohannis îl desmnează la funția de premier pe Marcel Ciolacu
Abonare
Președintele Klaus Iohannis l-a desemnat premier marți pe președintele PSD Marcel Ciolacu, cei doi oficiali susținând declarații de presă la Cotroceni
BUCUREȘTI, 13 iun - Sputnik. Președintele Klaus Iohannis a făcut o declarație de presă după desemnarea lui Marcel Ciolacu drept premeir desemnat.
„S-au terminat consultările și voi anunța în câteva momente decizia mea! Cred că e potrivit să fac câteva remarci scurte. Coaliția a decisă să funcționeze pe un model nou pentru România, cu o schimbare a premierilor la jumătatea perioadei de guvernare. Acest model a funcționat foarte bine și sunt încredințat că va funcționa și în continuare”, a spus Iohannis.
El l-a lăudat Nicolae Ciucă că a condus un guvern condus de miniștri desemnați de partidele din coaliție și că România a trecut prin mai multe crize și datorită felului în care guvernul condus de domnul Ciucă a lucrat.
”România a trecut cu bine, avem creștere economică și toate acestea sunt rezultatele unei munci intense”, s-a lăudat Iohannis, în ciuda tuturor evidențelor.
El a adăugat că românilor li s-a promis stabilitate și au primit stabilitate, că românilor li s-a promis o guvernare care rezolvă marile crize care s-au arătat deja la orizont și au fost rezolvate.
”În aceste condiții, după consultările pe care le-am avut astăzi, cred că nu este nicio surpriză, dar acum desemnez pentru poziția de prim-ministru al României pe domnul Marcel Ciolacu, pe care îl invit să formeze un guvern al coaliției și să continue munca dedicată și eficientă a coaliției”, și-a încheiat Iohannis discursul.
Marcel Ciolacu și-a început declarația urându-i La Mulți Ani președintelui României și apoi i-a mulțumit lui Nicolae Ciucă pentru că ”prin gestul său, România a trecut într-o altă etapă, într-o etapă de democrație consolidată. Guvernul României condus de Nicolae Ciucă a adus și a fost despre stabilizarea României”, spus Ciolacu.
El a adăugat că își dorește ca viitorul Guvern să fie despre economie și reforme.
”Până joi, îmi doresc ca România să aibă un guvern votat și să venim să depunem jurământul. România are nevoie de reforme și de PNRR. Locul României este în UE și NATO, indiferent cât caută unii să ducă România în altă direcție. Drumul României devine o certitudine. Vă mulțumesc pentru această responsabilitate și îmi doresc să mă ridic la nivelul acestei responsabilități.“, a spus Marcel Ciolacu, premierul desemnat.
Fluxul de știri
0