Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Delegații din peste 100 de țări participă la Forumul Economic din Sankt Petersburg

© Sputnik / Максим Блинов / Accesați arhiva multimediaПодготовка к открытию Петербургского экономического форума
Подготовка к открытию Петербургского экономического форума - Sputnik Moldova, 1920, 13.06.2023
Abonare
Evenimentul internațional de patru zile se va axa asupra problemelor economice principale cu care se confruntă Rusia, a piețelor emergente și lumii în ansamblu.
BUCUREŞTI, 13 iun – Sputnik. Rusia este pregătită să găzduiască miercuri Forumul Economic Internațional de la Sankt Petersburg (SPIEF 2023), fiind aşteptaţi mii de participanți la evenimentul anual.
Interesul pentru forum este în creștere, întrucât mai multe țări doresc să îşi extindă cooperarea cu Rusia, în ciuda presiunilor occidentale de a nu face asta, a remarcat guvernatorul Sankt Petersburg, Aleksandr Beglov, potrivit RT.
„Modificările geopolitice au avut cu siguranță un efect. Dar SPIEF rămâne un eveniment global”, a declarat marți Beglov pentru RIA Novosti, adăugând că anul acesta Forumul va reuni delegați din peste 100 de țări, inclusiv din CSI, China, India și Vietnam.
Un număr semnificativ de oaspeți sunt așteptați și din alte țări din Asia de Sud-Est, inclusiv delegații la nivel ministerial din Indonezia, Laos, Malaezia, Myanmar și Thailanda. „Țările din această regiune sunt foarte active. În prezent, lucrăm la extinderea cooperării cu aceștia în sectorul IT, al construcțiilor navale, în medicină și educație”, a spus Beglov.
Potrivit guvernatorului, delegațiile din peste 20 de țări africane vor participa la eveniment în acest an.
„Așteptăm cu nerăbdare o reprezentare cuprinzătoare din Orientul Mijlociu, [inclusiv] din Emiratele Arabe Unite, precum și din Arabia Saudită, Qatar și Bahrain. Ne vom saluta călduros prietenii din Iran și Siria. Avem lucruri de discutat și oferte de afaceri pentru statele arabe”, a mai spus Beglov.
El a confirmat că printre participanții la evenimentul economic vor fi şi delegații guvernamentale din Argentina, Brazilia, Venezuela, Cuba și Mexic.
Beglov a explicat că, în contextul „provocărilor fără precedent”, companiile globale au nevoie de o platformă pentru dialogul direct și că Forumul de la Sankt Petersburg oferă o oportunitate excelentă pentru acest lucru.
Occidentul continuă să pună presiune asupra ţărilor care doresc să lucreze cu Rusia, potrivit lui Beglov, dar nu poate interzice celor din afara UE și NATO să participe la SPIEF.
„Suntem deschiși prietenilor. Suntem gata să continuăm un dialog constructiv cu toți partenerii străini interesați, pentru a construi o cooperare și un parteneriat benefic reciproce”, a declarat guvernatorul.
Cea de-a 26-a ediţie a evenimentului anual SPIEF va avea loc în perioada 14-17 iunie. Participanții sunt așteptați să discute problemele cheie și perspectivele legate de economia rusească și cea globală.
Fluxul de știri
0