România
Știri, articole și comentarii despre viața publică din România

Ciucă devine președintele Senatului

© Sputnik / OsmatescoБрифинг премьер-министра Румынии Николае Чукэ и премьер-министра Молдовы Дорина Речана в Кишиневе, 23.03.2023
Брифинг премьер-министра Румынии Николае Чукэ и премьер-министра Молдовы Дорина Речана в Кишиневе, 23.03.2023  - Sputnik Moldova, 1920, 13.06.2023
Abonare
Demis de la guvern, domnul Ciucă nu se va retrage la pensie ci va deveni președintele Senatului României, continuându-și cariera de înalt demnitar.
BUCUREȘTI, 13 iun -Sputnik. Conducerea Senatului României se va aduna în ședință, marți, 13 iunie, pentru a pregăti alegerea fostului premier ca președinte al principalei camere a Parlamentului.
Mișcarea era previzibilă: postul de președinte al Senatului a fost ocupat, după demiterea lui Florin Cîțu, de Alina Gorghiu, însă cu statutul de „președinte interimar”. Cu toate acestea, s-a speculat mult cu privire la viitorul politic al domnului Ciucă, vehiculându-se inclusiv intrarea sa, din poziția de ministru de Interne și vicepremier, în guvernul Ciolacu.
Conform ierarhiei în statul român, funcția de președinte al Senatului este a doua ca importanță după cea de Președinte al României. Pe poziția a treia se găsește funcția de președinte al Camerei Deputaților și pe poziția 4, funcția de premier.
Deci domnul Ciucă se poate lăuda că a fost avansat... onorific.
Клаус Йоханнис - Sputnik Moldova, 1920, 12.06.2023
România
Un deputat i-a făcut plângere penală lui Iohannis pentru înaltă trădare
Bilanțul guvernului Ciucă, rămâne însă unul preponderent negativ, în contextul în care nu s-a realizat nicio încercare de reformă sistematică a statului român, a crescut numărul angajaților la stat, a crescut datoria publică a țării și sfârșitul mandatului său se face sub semnul grevelor și protestelor.
Nici ca politică externă nu putem vorbi despre performanțe, România devenind tot mai mult o anexă a intereselor SUA și NATO și eșuând în a își apăra interesele (cauza românilor din Ucraina și canalul Bâstroe) în fața regimului de la Kiev.
Fluxul de știri
0