Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Rusia semnează un tratat fiscal cu Oman

© Sputnik / Anton Denisov / Accesați arhiva multimediaStandard of the President of the Russian Federation
Standard of the President of the Russian Federation - Sputnik Moldova, 1920, 12.06.2023
Abonare
Rusia și Oman au semnat un acord care elimină dubla impozitare, ceea ce este un semn de consolidare a legăturilor economice dintre cele două țări.
BUCUREŞTI, 12 iun – Sputnik. Rusia și Oman au semnat un acord care elimină dubla impozitare, ceea ce este un semn de consolidare a legăturilor economice dintre cele două țări, a anunțat joi Ministerul rus de Finanțe.
Tratatul este menit să protejeze investitorii din ambele țări și să reglementeze impunerea de taxe. Măsura urmează să stimuleze investițiile și comerțul dintre Rusia și Oman, potrivit Moscovei.
„În 2022, volumul comerțului reciproc dintre țările noastre a înregistrat deja o creștere de 46%”, a menționat ministrul adjunct al Finanțelor, Aleksei Sazanov, citat de RT. „Este necesar să creștem în continuare cifra de afaceri comercială și să consolidăm cooperarea economică”, a adăugat el.
Acordul stabilește un impozit general cu reținere la sursă de 15% asupra veniturilor din dividende și o cotă redusă de 10% pentru companiile care dețin cel puțin 20% din participații într-o societate plătitoare de dividende, a explicat Ministerul de Finanțe.
Cota de impozit pe veniturile din dobânzi și redevențe este stabilită la 10%. Entitățile și companiile de stat, precum și alte forme de investiții publice vor fi scutite de la reținerea la sursă asupra veniturilor din dividende și din dobânzi, a adăugat ministerul.
Tratatul urmează să fie ratificat în acest an și va intra în vigoare de la 1 ianuarie 2024.
Fluxul de știri
0