Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

România participă la cele mai mari manevre de război de la înființarea NATO

© AFP 2024 / THOMAS SAMSONРумынские военнослужащие, занимающие позиции возле румынской боевой машины пехоты (БМП) Mowag Piranha V
Румынские военнослужащие, занимающие позиции возле румынской боевой машины пехоты (БМП) Mowag Piranha V - Sputnik Moldova, 1920, 12.06.2023
Abonare
NATO și partenerii săi vor lansa în Germania Air Defender 2023, cele mai mari manevre de război ale forțelor aeriene de la înființarea Alianței.
BUCUREȘTI, 12 iun – Sputnik. Forțele Aeriene Române informează că, la exercițiul Air Defender 2023, care se desfășoară pe aerodromul Wunsdof din Germania, va participa un detașament format din 21 de militari și o aeronavă C-27J Spartan din dotarea Bazei 90 Transport Aerian Otopeni.
Forțele și mijloacele a 25 de națiuni membre NATO vor acționa preponderent în spațiul aerian german și temporar în spațiul aerian al statelor vecine ale acesteia: Polonia, Cehia și Danemarca.
”Exercițiul multinațional are ca obiectiv perfecţionarea instruirii echipajelor pentru a fi în măsură să-şi îndeplinească misiunile în cadrul multinaţional, ca forţă de răspuns a NATO şi realizarea schimbului de experienţă privind tehnicile şi procedurile specifice“, au comunicat Forțele Aeriene Române.
Generalul Ingo Gerhartz, șeful forțelor aeriene germane, Luftwaffe, spune că obiectivele pentru acest cel mai mare exercițiu de desfășurare aeriană de la înființarea NATO sunt cuprinzătoare.
”Vrem să demonstrăm eficacitatea și rapiditatea aviației ca forță de prim răspuns și să prezentăm puterea aeriană a NATO“, a precizat generalul german.
Manevrele vor include și așa-numitele misiuni „out-and-back“ în Țările Baltice și în România, arată stripes.com. Conform unor surse militare, Bundeswehr planifică zborurile „Air Defender 23“ astfel încât traficul aerian civil să fie cât mai puțin influențat. Totuși, este posibil ca unele curse de linie să aibă întârzieri, transmite adevarul.ro
Fluxul de știri
0