Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Primul lot de petrol rusesc a ajuns în Pakistan

Petrol - Sputnik Moldova, 1920, 12.06.2023
Abonare
Premierul pakistanez Sharif: Primul lot de țiței rusesc a sosit în portul Karachi
CHIȘINĂU, 12 iun - Spunik. Primul lot de petrol rusesc a sosit în portul pakistanez Karachi, iar descărcarea acestuia va începe luni, a declarat pe Twitter premierul pakistanez Shehbaz Sharif .
"Mi-am îndeplinit încă una dintre promisiunile mele față de națiune. Sunt încântat să anunț că prima marfă de țiței rusesc cu reducere a sosit în Karachi și petrolul va fi descărcat mâine", a scris premierul.
El a menționat că „azi este o zi semnificativă” și a adăugat că Pakistanul se îndreaptă către „prosperitate, creștere economică și securitate energetică”.
„Acesta este primul transport de petrol rusesc în Pakistan și începutul unei noi relații între Pakistan și Federația Rusă. Aduc un omagiu tuturor celor care au rămas parte din acest efort național și au contribuit la transformarea promisiunii importurilor de petrol rusec în realitate”, a adăugat premierul Pakistanez.
La sfârșitul lunii martie, Ministerul rus de Externe a anunțat că companiile rusești și pakistaneze lucrează la problema aprovizionării cu petrol rusec, s-au ajuns la acorduri preliminare cu privire la preț și se discută despre livrarea unui lot pilot de combustibil.
Fluxul de știri
0