România
Știri, articole și comentarii despre viața publică din România

Premierul român și-a dat demisia, urmează Ciolacu după un interimat al lui Predoiu

© AP Photo / Valentina PetrovaNicolae Ciucă
Nicolae Ciucă - Sputnik Moldova, 1920, 12.06.2023
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Premierul Nicolae Ciucă a anunțat luni, într-o conferință de presă la sediul Guvernului, că merge la Palatul Cotroceni pentru a-și depune mandatul în fața șefului statului. Liderul
Bruxelles, 12 iun – Sputnik. Liderul PNL a condus Guvernul timp de 1 an, 6 luni și 17 zile. Urmează ca guvernul să fie condus interimar până la învestirea unui nou cabinet.
„Astăzi a venit momentul în care îmi închei activitatea de premier. Vom avea un guvern interimar care va funcționa până se va învesti un nou Guvern, nou guvern care sperăm să fie învestit până la finalul săptămânii, noi ne-am propus până joi. După care să ne ocupăm de problemele prioritate din programul de guvernare. Doresc la final de mandat să mulțumesc tuturor celor cu care am lucrat în această perioadă”, a declarat Ciucă.
Premierul interimar ar urma să fie Cătălin Predoiu care ar putea fi desemnat de președintele Iohannis luni seară.
Președintele Marcel Ciolacu a vorbit, de la Palatul Parlamentului, după demisia lui Nicolae Ciucă și despre noua organigramă a Guvernului pe care îl va conduce.
"Este pentru prima oară când liderii partidelor și-au ținut o promisiune făcută. Mă bucur foarte mult că fostul premier și cu mine am găsit soluțiile pentru a stopa greva din învățământ, conform programului. Am convenit ca vineri să continuăm discuțiile pentru a respecta cele promise, inclusiv legea salarizării”, a declarat el.
Fluxul de știri
0