Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Manturov, la un pas să ajungă sub focurile de armă ale FAU lângă Herson

© Sputnik / Konstantin Mihalchevskiy / Accesați arhiva multimediaMilitari ruși în apropiere de Armeansk din regiunea Herson în timpul operațiunii militare speciale a Rusiei
Militari ruși în apropiere de Armeansk din regiunea Herson în timpul operațiunii militare speciale a Rusiei - Sputnik Moldova, 1920, 12.06.2023
Abonare
Ministerul Industriei și Comerțului al Federației Ruse a confirmat că Manturov se afla în regiunea Herson, unde forțele armate ucrainene au lovit apoi cu rachetă.
CHIȘINĂU, 12 iun – Sputnik. Viceprim-ministrul, ministrul Industriei și Comerțului Denis Manturov se afla în regiunea Herson, în locul în care trupele ucrainene au întreprins un atac cu rachetă la câteva minute după plecarea acestuia, a comunicat instituția pentru RIA Novosti.
„În ajun, viceprim-ministrul s-a deplasat în regiunea Herson, unde a discutat cu conducerea regiunii în privința asistenței necesare pentru locuitorii din teritoriile inundate și asigurarea lor cu mărfuri esențiale, inclusiv medicamente și alimente”, a declarat pentru agenție Ministerul Industriei și Comerțului.
Întrebat dacă ministrul a fost într-adevăr în locul care a fost atacat ulterior de către FAU cu rachete britanice Storm Shadow, reprezentantul instituției a răspuns afirmativ. Astfel, el a confirmat informațiile apărute anterior pe canalele Telegram.
După ce s-a aflat despre prezența lui Manturov în regiunea Herson, publicul ucrainean de pe rețelele de socializare a răbufnit cu amenințările că vor „pune mâna” pe vicepremier la următoarea sa vizită.
În noaptea de 6 iunie, FAU au atacat hidrocentrala Kahovska și au distrus partea superioară a stației. În scurt timp a început deversarea nereglementată a apei, însuși barajul nu a fost deteriorat. Autoritățile din regiunea Herson au anunțat evacuarea populației din teritoriile inundate, peste șase mii de oameni au fost deja scoși din zona dezastrului.
Președintele Vladimir Putin a menționat că cele întâmplate au dus la o catastrofă umanitară și de mediu pe amploare. Comitetul de Investigații a deschis un dosar penal pentru atac terorist.
Fluxul de știri
0