Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

VIDEO: Susținătorii partidului Șor protestează la Curtea Constituțională din Chișinău

Abonare
Sputnik Moldova transmite online mitingul de protest al susținătorilor partidului Șor lângă clădirea Curții Constituționale.
Curtea Constituțională a Moldovei își continuă audierea în dosarul privind recunoașterea partidului constituțional de opoziție „Șor”. Instanța a început să examineze contestația corespunzătoare a guvernului pe 10 mai, ședința s-a desfășurat cu intermitență timp de câteva zile, iar pe 17 mai judecătorii au anunțat că fac pauză până pe 12 iunie. Până la această dată, părțile trebuiau să se pregătească pentru dezbaterea judiciară.
Decizia de a trimite o cerere de constituționalitate a partidului Șor la Curtea Constituțională a fost luată de Cabinetul de miniștri al fostului premier, Natalia Gavrilitsa, în noiembrie 2022. Sergiu Litvinenko, pe atunci ministru al Justiției, spunea că partidul Șor ar putea intra sub incidența art. 41 (4) din Constituție, care prevede că „partidele care, prin scopurile sau activitățile lor, se opun pluralismului politic, principiilor statului de drept, suveranității și independenței, precum și integrității teritoriale a Republicii Moldova, sunt neconstituționale. "
Fluxul de știri
0