Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Lideri din întreaga lume îl felicită pe Putin cu ocazia Zilei Rusiei

© Sputnik / Alexei Danichev / Accesați arhiva multimediaПрезидент РФ В. Путин принял участие в VII Восточном экономическом форуме
Президент РФ В. Путин принял участие в VII Восточном экономическом форуме - Sputnik Moldova, 1920, 12.06.2023
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Președintele statului Nicaragua, Daniel Ortega, liderul Coreei de Nord, Kim Jong Un, și președintele sud-coreean, Yoon Suk-yeol, l-au felicitat pe președintele rus Vladimir Putin cu ocazia Zilei Rusiei.
BUCUREŞTI, 12 iun – Sputnik. Președintele statului Nicaragua, Daniel Ortega, liderul Coreei de Nord, Kim Jong Un, și președintele sud-coreean, Yoon Suk-yeol, l-au felicitat pe președintele rus Vladimir Putin cu ocazia Zilei Rusiei, în timp ce se aşteaptă ca mai mulți lideri să își transmită mesajele de felicitare.
Președintele statului Nicaragua, Daniel Ortega, l-a felicitat duminică pe președintele rus Vladimir Putin cu ocazia Zilei Rusiei și a reiterat angajamentul Managua de a consolida legăturile bilaterale cu Rusia.
„Dragă frate, cu ocazia solemnă a celei de-a 33-a aniversări a Zilei Rusiei, pe 12 iunie, ne alăturăm cu mândrie poporului și guvernului fraților din Federația Rusă, pentru a sărbători încă un an de victorii, patriotism și apărare a suveranităţii, pentru pace, prosperitate și progres”, a menţionat Ortega într-o scrisoare către Putin, potrivit Sputnik Internaţional.
De asemenea, Ortega a reiterat dorința poporului și a guvernului statului Nicaragua de a „continua consolidarea legăturilor istorice de fraternitate, prietenie, solidaritate și cooperare” cu Rusia pentru a realiza „o nouă ordine mondială multipolară”.
Totodată, luni, liderul nord-coreean Kim Jong Un l-a felicitat pe Vladimir Putin de Ziua Rusiei și și-a exprimat sprijinul și solidaritatea deplină a Coreei de Nord față de poporul rus, a relatat Agenția centrală de presă a statului din Coreea.
Jong Un a reafirmat disponibilitatea Phenianului de a consolida cooperarea strategică între Coreea de Nord și Rusia pentru a apăra pacea și securitatea globală.
Vineri, ambasadorul Rusiei în Coreea de Sud, Andrei Kulik, a declarat că președintele sud-coreean Yoon Suk-yeol i-a transmis lui Putin felicitări cu ocazia Zilei Rusiei.
Fluxul de știri
0