România
Știri, articole și comentarii despre viața publică din România

Dezastru: România a pierdul piețele tradiționale

© Sputnik / Miroslav RotariRoni
Roni - Sputnik Moldova, 1920, 12.06.2023
Abonare
Secretarul general al Camerei de Comerț și Industrie a României, Ovidiu Silaghi, spune că deficitul comercial al României se află pe un trend ascendent , cu o creștere de-a dreptul explozivă în 2022. Ce se întâmplă cu piețele tradiționale.
BUCUREȘTI, 12 iun – Sputnik. Silaghi susține că preocuparea Camerei de Comerț și Industrie a României comerțul extracomunitar vine și ca urmare a rezultatelor economice pe care România le înregistrează anual.
”România nu mai este prezentă pe piețe extracomunitare considerate, nu demult, tradiționale, și aici mă refer la cele din America de Sud, Asia sau Africa, iar acest lucru este cauzat de o slabă reprezentare a țării noastre din punct de vedere al diplomației comerciale care, în mod evident, are nevoie de o resetare urgentă”, spune secretarul general al Camerei de Comerț și Industrie a României, Ovidiu Silaghi. Acesta a adăugat că toate studiile arată faptul că, la nivel global, polul de creștere economică nu va fi în Europa.
Silaghi a subliniat că România trebuie să devină un hub pentru toate produsele care vin din statele extracomunitare aflate atât la Estul Europei, cât și la Vestul continentului.
Fluxul de știri
0