România
Știri, articole și comentarii despre viața publică din România

Concedii anulate pe bandă rulantă pe litoralul românesc

© Sputnik / Alexey Malgavko / Accesați arhiva multimediaPe litoral
Pe litoral - Sputnik Moldova, 1920, 12.06.2023
Abonare
Telefoanele de la recepțiile hotelurilor de la Marea Neagră sună aproape non stop. Acest lucru nu este unul îmbucurător pentru hotelieri, întrucât apelurile efectuate cer anularea rezervărilor deja făcute.
BUCUREȘTI, 12 iun – Sputnik. Din cauza grevei profesorilor, vacanțele pe litoralul românesc din perioada următoare se află sub semnul întrebării.
Turiștii care vor să își reprogrameze concediile în iulie sau august trebuie sa plătească dublu sau chiar triplu pentru nopțile petrecute la mare.
”Rezărvările din această perioadă au fost anulate, pentru că domină incertitudinea. Se termină anul şcolar pe 16 iunie sau nu? Mulţi turişti ne întreabă pe noi la telefon. Industria hotelieră a fost foarte afectată de această grevă”, a spus Lucian Popa, proprietar hotel, potrivit cugetliber.ro.
Proprietarul unei agenții de turism spune că structura anului școlar are o influență covârșitoare.
“Turismul în România este dependent de structura anului şcolar, iar noi, pe litoral suntem cei mai afectaţi”, a declarat Corina Martin, proprietar agenție de turism.
Cei care nu anulează concediile, dar își doresc sa le reprogrameze trebuie să se aştepte la alte tarife. Faţă de early booking, preţurile din vârf de sezon sunt mult mai mari. Dacă o cameră, la un hotel de trei stele în iunie costă 250 de lei, în vârf de sezon va costa 500 de lei.
Rezervările pentru iulie şi august sunt făcute deja în proporţie de 80% la hotelurile de pe litoral.
Fluxul de știri
0