România
Știri, articole și comentarii despre viața publică din România

Severin: România jignește Rusia

© Photo : Pagina EuropeanaAdrian Severin
Adrian Severin - Sputnik Moldova, 1920, 11.06.2023
Abonare
Reacție fermă și dură a fostului ministru de Externe al României, profesorul Adrian Severin, la decizia Bucureștiului de a reduce, unilateral, personalul diplomatic al ambasadei Federației Ruse de la București.
BUCUREȘTI, 11 iun -Sputnik. Adrian Severin consideră că Bucureștiul a provocat ”o insultă riscantă” Federației Ruse, prin decizia de a reduce numărul angajaților și diplomaților ruși acreditați în România.
„Aceasta este o decizie care este ceva mai mult decât o infracțiune (crima poate fi săvârșită neintenționat). Este o greșeală (fapt vinovat – neglijență, imprudență sau provocare totală) cu consecințe pe termen lung care sunt extrem de negative pentru decident. Noi avem de-a face cu o insultă inutilă și riscantă la adresa unui stat vecin și puternic cu care (cel puțin oficial) nu suntem (încă) în război”, a spus Severin.
„Este nedrept să impunem o reducere a personalului unei ambasade care respectă dreptul internațional pe teritoriul României și să o lași neatinsă într-o disproporție mult mai mare față de personalul ambasadelor României din state care încalcă dreptul internațional în relațiile cu România”. a mai spus fostul ministru.
Fluxul de știri
0