Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Matvienko: Rusia a reușit să se adapteze rapid noilor realități

© Sputnik / Alexey Droujinine / Accesați arhiva multimediaValentina Matvienko
Valentina Matvienko  - Sputnik Moldova, 1920, 11.06.2023
Abonare
Rusia a putut să se adapteze rapid la noile realități, a scris președintele Consiliului Federației Valentina Matvienko.
CHIȘINĂU, 11 iun - Sputnik. Rusia a reușit să se adapteze pe deplin noilor realități în cel mai scurt timp posibil fără a lua decizii de urgență, a scris Valentina Matvienko pe un blog de pe site-ul Consiliului Federației.
„Am reușit să adaptăm statul, societatea, economia noastră la noile realități în cel mai scurt timp posibil. Să facem asta fără a înrăutăți calitatea vieții oamenilor. Fără să ne sfiim în sfera socio-politică, fără restricții, chiar și cele mai mici, a drepturilor şi libertăţilor cetăţenilor. Fără a arunca, luând măsuri de urgenţă în domeniul managementului economic, deşi nu au lipsit astfel de contestaţii”, a scris preşedintele Consiliului Federaţiei.
Matvienko a remarcat că Rusia „încă așteaptă noi provocări serioase”, acestea trebuie întâmpinate complet înarmați, ceea ce va necesita „o nouă calitate a interacțiunii între guvern și societate”.
„O vom asigura, pentru că de-a lungul celor treizeci de ani ai istoriei moderne a Rusiei, sub statulitatea, sistemul nostru social s-a pus o bază sigură, puternică. Observ cu satisfacție că în țară s-a dezvoltat o adevărată societate civilă, în care toată lumea. este conștient de responsabilitatea lor personală față de prezentul și viitorul țării”, - a explicat parlamentarul.
Președintele Camerei superioare a parlamentului rus a subliniat că Rusia „nu poate fi dusă într-un colț, izolată, transformată într-o țară paria”, deoarece agenda internațională promovată de Rusia se bazează pe respectul pentru suveranitate, cooperarea globală și egală.
"În această situație, avem o înțelegere clară a obiectivelor noastre strategice, încredere că acestea vor fi cu siguranță realizate. Astăzi, văd că Rusia se concentrează din nou, în cuvintele celebrului diplomat rus Prințul Alexandru Gorceakov. Acesta este momentul pentru o evaluare atentă a experienței noastre, realizărilor și calculelor greșite, vulnerabilităților, riscurilor și oportunităților”, a concluzionat Matvienko.
Fluxul de știri
0